Όπως, επίσης, διαβάσατε στο Part-2, ο πόλεμος του υπουργείου Δικαιοσύνης με το ΣτΕ ξεσπάει "όλως τυχαίως στις 10 Ιανουαρίου". Υποστηρίζουμε ότι αφορμή ήταν οι νομοθετικές διατάξεις που επιχείρησε να περάσει η Κυβέρνηση, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προέβλεπαν και «παράξενες» αλλαγές για τους δικαστές του ΣτΕ: να μην επιτρέπεται δικαστικός λειτουργός, περιλαμβανομένων και των αντιπροέδρων, να υπηρετεί στο ίδιο τμήμα πέραν των 5 συνεχών ετών… Και, μάλιστα, με ισχύ της διάταξης όχι από την ψήφισή της, αλλά από την έναρξη της υπηρεσίας των δικαστών σε κάποιο από τα τμήματα, προκειμένου αυτή να «πιάνει» και όλους τους σημερινούς, όπως τον επικεφαλής του Ε' Τμήματος -που τόσα "προβλήματα" δημιουργεί στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες- τον κ. Μενουδάκο.
Και από τη σειρά γεγονότων και δηλώσεων φαίνεται ότι τόσο η "αφορμή" όσο και ο χρόνος των "επιθέσεων" Χατζηγάκη κατά των δικαστών του ΣτΕ δεν είναι καθόλου άσχετος με την εισήγηση για το Mall:
«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε….τη δημιουργία ενός κράτους δικαστών και μάλιστα ολίγων, ενός μόνο δικαστηρίου» (23/1), η ημερομηνία «ορόσημο» (1η Φεβρουαρίου) κ.α.
Την ίδια (σχεδόν) άποψη εξέφρασε και μέσω της εφημερίδας "Εθνος" ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ξ. Κοντιάδης με άρθρο του στις 12 Φεβρουαρίου που είχε τίτλο "Το κράτος και οι δικαστές". Λέμε "σχεδόν" επειδή ο καθηγητής αποδίδει την κόντρα σε δύο αφορμές: οι προωθούμενες αλλαγές για τους δικαστές του ΣτΕ η μία, η εισήγηση για το Mall η άλλη. Εμείς, πάντως, πιστεύουμε ότι η πρώτη έχει ως σκοπό να "κόψει" τον αέρα των δικαστών για να μην βγάζουν αποφάσεις που δεν είναι "αρεστές"...
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου