Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

And Justice For (M)all - Part 3

Όπως έχουμε γράψει, η απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ αναμενόταν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αλλά τελικά «αναβλήθηκε» για τα τέλη του ίδιου μήνα. Παρόλα αυτά, η αγορά φαίνεται ότι είχε ήδη βουήξει για τα κακά μαντάτα που έρχονταν για την Lamda Development. Ποιά αγορά; Η χρηματιστηριακή: από την αρχή του έτους μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου η μετοχή της Lamda έχασε σχεδόν το 1/3 της αξίας της, πέφτοντας κατά 31,8%, από τα 14,32 ευρώ στα 9,76... Κατά το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης είχε υποχωρήσει μεν, αλλά πολύ λιγότερο (κατά 16,1%).
Γιατί η μετοχή να υποχωρήσει τόσο πολύ;
Στα αποτελέσματα για το 9μηνο του 2007 και συγκεκριμένα στις "ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές πληροφορίες" (σελ. 19, "ενδεχόμενες υποχρεώσεις") η εταιρεία αναφέρεται στις δικαστικές εκρεμμότητες που έχει με διάφορους, όπως η "Μηχανική" που κατασκεύασε το Mall της Θεσσαλονίκης, το Meditteranean Cosmos στην περιοχή Πυλαίας. Για την εκκρεμότητα όμως του Mall της Αθήνας στο ΣτΕ, δεν ανέφερε τίποτα. Υπήρχε το γενικόλογο σχόλιο ότι "επιπρόσθετα, υπάρχουν διάφορες δικαστικές υποθέσεις εταιρειών του Ομίλου από τις οποίες δεν αναμένεται να προκύψουν σημαντικές επιπλέον επιβαρύνσεις".

Φαίνεται, όμως, ότι εν αναμονή -και κατόπιν- της εισήγησης του Ε' Τμήματος τα πράγματα άλλαξαν και ίσως υπάρξουν μελλοντικά μεγάλες επιβαρύνσεις για την εταιρεία (π.χ. από πρόστιμα) αν υιοθετηθεί η εισήγηση από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Και ίσως αυτό να έλαβε υπόψη της η "αγορά" με αποτέλεσμα να ρίξει την τιμή της μετοχής κατά το 1/3...

Υπάρχει, βέβαια, και κάτι ακόμα που φαίνεται να γνωρίζει η αγορά. Αλλά αυτό το κρατάμε για τα "προσεχώς"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: